Oogmeting lenzen
move cursor
19:06:19
Wij zijn aangesloten bij: Aangesloten bij

Oogmeting lenzen

Lenzen

Een steeds populairder correctiemiddel naast of ter vervanging van de bril is de contactlens.

De huidige technieken maken het mogelijk om steeds meer oogafwijkingen zoals cilinders, hoge plus en min sterktes en zelfs leesproblemen te corrigeren.

Wij werken met alle contactlensleveranciers in Nederland waardoor we gezien de enorme variëteit aan lensmaterialen voor nagenoeg iedereen de geschikte contactlens kunnen aanmeten en leveren. Van hoge tot lage sterktes, van het droge tot natte oog.

Harde of vormstabiele lens

De in de volksmond harde lens neemt de laatste jaren in populariteit toe. De materialen van de harde lenzen en de uitvoering ervan maken het mogelijk, ten opzichte van jaren geleden, veel sneller en gevoellozer aan deze lenzen te wennen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en ook erg goed in multifocale uit te voeren. De correctie is in de meeste gevallen beter dan met zachte lenzen. Men ziet dus scherper. De eenmalige aanschaf ten opzichte van de periodieke aanschaf bij zachte lenzen maakt het dragen van harde lenzen veelal een stuk goedkoper en aantrekkelijker dan de zachte lenzen.

Zachte lens

Door het enorme aanbod in zachte lenzen is en blijft de zachte lens erg populair. Wij werken alleen met lenzen waarvan wij als gediplomeerde contactlensspecialisten en optometrist zeggen dat ze veilig gedragen kunnen worden. De zuurstof doorlaatbaarheid van de zachte lens is daar verantwoordelijk voor. Veel zachte contactlenzen hebben een lage zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor ze eigenlijk niet langer als een uur of 3 gedragen mogen worden. Voor bijv. sporten. Door het risico onherstelbare hoornvliesproblemen te vermeiden werken wij alleen met lenzen die veilig de hele dag gedragen kunnen worden.

Gecombineerd met cilinder en of leesgedeelte is deze lens de laatste jaren ook voor mensen geschikt die jaren geleden geen lenzen konden dragen.

De watervasthoudendheid van het lensmateriaal is verantwoordelijk voor het comfort welke de zachte lens biedt. Mensen met droge ogen hebben snel last van branderige rode en pijnlijke ogen en zullen baad hebben bij een contactlens waarbij het watergehalte hoog blijft. Vergelijk dit met bijv. een spons.

Tijdens de aanpas periode gaan we dit door middel van probeer contactlenzen uitzoeken. Sterkte en materiaal aanpassingen zijn ook kosteloos in deze proefperiode.

Bekijk onze brillen

    ×

    Afspraak maken