Lenzen
move cursor
09:10:23
Wij zijn aangesloten bij: Aangesloten bij

Lenzen

onze Lenzen

Een steeds populairder correctiemiddel – naast of ter vervanging van een bril – is de contactlens.

De huidige technieken maken het mogelijk om steeds meer oogafwijkingen zoals cilinders, hoge plus, minsterktes en zelfs leesproblemen te corrigeren.

Wij werken met alle contactlensleveranciers in Nederland. Hierdoor kunnen we, gezien de enorme variëteit aan lensmaterialen, nagenoeg iedereen de geschikte contactlens aanmeten. Van hoge tot lage sterktes en van droge tot natte ogen.

Harde of vormstabiele lens

Lens

De in de volksmond harde lens is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. De materialen van de harde lenzen en zijn speciale uitvoering maken het mogelijk om – ten opzichte van jaren geleden – veel sneller en irritatieloos aan deze lenzen te wennen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en ook erg goed in multifocale vorm uit te voeren. De correctie is in de meeste gevallen beter dan die van zachte lenzen. Men ziet dus scherper. De eenmalige aanschaf, ten opzichte van de periodieke aanschaf bij zachte lenzen, maakt het dragen van harde lenzen veelal een stuk goedkoper en aantrekkelijker dan de kosten van zachte lenzen.

Zachte lens

Lens

Door het enorme aanbod in zachte lenzen is en blijft de zachte lens erg populair. Wij werken alleen met lenzen waarvan wij als gediplomeerde oogexperts zeggen dat ze veilig gedragen kunnen worden. De zuurstof doorlaatbaarheid van de zachte lens is daar verantwoordelijk voor. Veel zachte contactlenzen hebben een lage zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor, ze eigenlijk niet langer dan een uur of drie gedragen mogen worden. Bijvoorbeeld tijdens het sporten. Om risico op onherstelbare hoornvliesproblemen te vermeiden, werken wij alleen met lenzen die veilig de hele dag gedragen kunnen worden.

Gecombineerd met cilinder en of leesgedeelte is deze lens de laatste jaren ook voor mensen geschikt die jaren geleden geen lenzen konden dragen.

De watervasthoudendheid van het lensmateriaal is verantwoordelijk voor het comfort welke de zachte lens biedt. Mensen met droge ogen hebben snel last van branderige rode en pijnlijke ogen en zullen baad hebben bij een contactlens waarbij het watergehalte hoog blijft. Vergelijk dit met bijv. een spons.

Tijdens de aanpas periode gaan we dit door middel van probeer contactlenzen uitzoeken. Sterkte en materiaal aanpassingen zijn ook kosteloos in deze proefperiode.

    ×

    Afspraak maken