Glazen
move cursor
09:40:32
Wij zijn aangesloten bij: Aangesloten bij

Glazen

Glazen

Brillenglazen kunnen we leveren in glas en kunststof. De keuze voor glas of kunststof hangt af van de wens van de klant. Kunststof is lichter in gewicht en nagenoeg onbreekbaar. Glas is zwaarder, maar krast minder snel en is veelal dunner dan kunststof. De breekbaarheid van glas is hoger.

Enkelvoudig

Enkelvoudig wil zeggen, in één sterkte. Voor veraf, lezen of computergebruik. Dit kan ook met cilinders of prisma’s.

Bifocaal

Bio betekent twee. Biofocaal is twee sterktes in één bril. Dit wat oudere concept heeft een zichtbare ‘leeslens’ onderin het glas. Een biofocale bril heeft een leessterkte en een veraf sterkte. Zien op afstand van 40 tot 80 cm is met dit glas niet mogelijk. De leeslens is wel mooi breed en het glas geeft een minimale vertekening bij het kijken naar links of rechts.

Logo van Kluin Opticiens

Multifocaal

Multi is meerdere. Meerdere sterktes in één glas. Het meest verkochte concept van de laatste jaren, omdat dit glas op alle afstanden corrigeert.

Dit glas is in meerdere kwaliteiten te leveren. Eenvoudige en goedkopere multifocale glazen met meer vertekening, een kleiner lees- en tussendeel en het gedeelte voor veraf is beperkter. De betere uitvoeringen worden tegenwoordig digitaal gemaakt, waardoor het leesdeel en tussendeel aanzienlijk groter zijn en het veraf gedeelte nagenoeg vertekeningsvrij is (afhankelijk van de sterkte). Met deze glazen zijn ongemakken als niet durven traplopen, fietsen enz verleden tijd.

Beeldscherm

Beeldschermglazen worden steeds populairder. De naam zegt het al; voor het beeldscherm. Door het multifocale concept aan te passen ontstaat er een andere opbouw van sterkte en breedte van de zones. De tussenzone is bij dit glas breder, waardoor het beeldscherm optimaal zichtbaar wordt. Ook het toetsenbord is duidelijk. Echter verafzien is beperkt of niet mogelijk. Deze glazen zijn in verschillende uitvoeringen en kijkafstanden te krijgen. Bij de zogenaamde room-uitvoering is een kijkafstand van vier meter mogelijk, maar wordt de breedte bij het beeldscherm en toetsenbord weer iets beperkter. De book-uitvoering daarentegen heeft een brede 40 cm-zone en een iets minder brede 80 cm zone. Deze is voor langere afstanden niet bruikbaar.

Meekleurend

Zoals de naam al zegt, deze glazen kleuren bij zonlicht. Zowel in glas als kunststof uitvoering te krijgen en in multifocale en binocle glazen.Onder invloed van uv kleuren deze glazen donker op. Achter de voorruit van de auto zie je minder goed. Dit type glas heeft wel enkele minuten nodig voor zowel op als te ontkleuren.

Soorten glas in montuur

Ontspiegeld

Het spiegelende van het glas kan onder veel omstandigheden met kunstlicht erg storend zijn. De gradatie van ontspiegeling bepaald hoeveel spiegeling er uit het glas wordt weg genomen.

Tegenwoordig worden de meeste glazen ontspiegeld geleverd. Waarbij de super of multi ontspiegeling van 97% de meest gangbare is.

Gehard

De krasgevoeligheid van kuststof kan worden verminderd door een kleurloze laklaag over de kunststof glazen aan te brengen. Deze hardingslaag beschermt de kunststof glazen tegen de normale gebruikers krasjes. Echter altijd voorzichtig schoonmaken want de hardingslaag maakt kunststof nog niet zo hard als glas en scherpe deeltjes kunnen de glazen alsnog bekrassen.

Brekinsindex

Brekingsindex van het brillenglas ( glas of kunstsof) bepaald de dikte van de glazen. Hoe hoger de brekingsindex deste dunner de glazen worden. Brillenglazen zijn in meerdere brekingsindexen te leveren naar wens van de klant

Favicon Kluin

    ×

    Afspraak maken