Zonnebrillen
move cursor
11:04:40
Wij zijn aangesloten bij: Aangesloten bij

Zonnebrillen glazen

Zonnebrillen

Een goede zonnebril geeft voldoende bescherming voor het netvlies.

Het netvlies is het meest gevoelig voor schadelijke UV stralen. Het hoornvlies en regenboogvlies van het oog beschermen het netvlies deels, maar dat is vaak niet voldoende. Door het dragen van een zonnebril die UV A,B en C niet voldoende blokkeert, kan er – ondanks donker glas – schade ontstaan aan het netvlies. De kleur van het glas zegt niets over de UV bescherming.

Een UV bescherming moet niet alleen UV A,B of C tegenhouden, zoals veel zonnebrillen doen. Ook UV A,B en C moeten worden geweerd. UV400 op een zonnebril zegt dus niet genoeg over de veiligheid die de bril biedt.

Polaroid

Gepolariseerde glazen groeien de laatste jaren in populariteit. Doordat dit glas is uitgevoerd met zogenaamde ‘lamellen’, neemt het niet alleen UV weg maar ook schittering van water en nat wegdek. Ideaal voor weggebruikers en watersporters.

Zonnebril kopen

Contrastglazen

Door toevoeging van een contrastkleur in de zonnebril krijgt de zonnebril een contrastverhogende werking. Contrast tussen verschillende kleuren geeft meer scherpte en kijkt rustiger. Dit wordt bijvoorbeeld al jaren toegepast in skibrillen om de piste duidelijker te kunnen zien bij mist. Tijdens het autorijden geeft het minder vermoeide ogen en een scherper zicht.

Zonneglazen zijn ook op sterkte en in alle mogelijke uitvoeringen te leveren. Enkelvoudig en met leesdelen. Sterk gecurved in rond gevormde brillen en in elke gewenste kleur. Op een kleurpallet kan de kleur worden gekozen en indien gewenst: een krasbestendige laag en of ontspiegeling.

Zonnebril op sterkte

    ×

    Afspraak maken