Oogmeting bril
move cursor
10:39:13
Wij zijn aangesloten bij: Aangesloten bij

Oogmeting bril

Glazen

Brillenglazen kunnen we leveren in glas en kunststof. De keuze glas of kunststof hangt af van de wens van de klant. Kunststof is lichter in gewicht en nagenoeg onbreekbaar. Glas is zwaarder maar krast minder snel en is veelal dunner dan kunststof. Breekbaarheid van glas is veel hoger.

Enkelvoudig

Enkelvoudig wil zeggen, 1 sterkte. Veraf zien, lezen of computerafstand. Dit kan ook met cilinders of prisma’s.

Multifocaal

Multi is meerdere. Meerdere sterktes in 1 glas. Het meest verkochte concept van de laatste jaren omdat dit glas op alle afstanden corrigeert.

Dit glas is in meerdere kwaliteiten te leveren. Eenvoudig en goedkopere multifocale glazen met meer vertekening. Kleiner lees en tussendeel en het veraf gedeelte is beperkter. De betere uitvoeringen worden tegenwoordig digitaal gemaakt waardoor het leesdeel en tussendeel aanzienlijk groter zijn en het veraf gedeelte nagenoeg vertekeningsvrij is ( afhankelijk van de sterkte). Met deze glazen is het effect van niet durven traplopen, fietsen enz voorbij.

Beeldscherm

Beeldschermglazen worden steeds populairder. De naam zegt het al; voor het beeldscherm. Door het multifocale concept aan te passen ontstaat er een andere opbouw van sterkte en breedte van de zones. De tussenzone is bij dit glas breder waardoor het beeldscherm optimaal zichtbaar wordt. Ook het toetsenbord is duidelijk. Echter het verafzien is beperkt of niet mogelijk. Deze glazen zijn in verschillende uitvoeringen en kijk afstanden te krijgen. Bij de zogenaamde room uitvoering is een kijkafstand van 4 meter mogelijk maar wordt de breedte bij het beeldscherm en toetsenbord weer wat beperkter. De book uitvoering daarentegen heeft een hele brede 40 cm zone een iets minder brede 80 cm zone en is voor langere afstanden niet bruikbaar.

Meekleurend

Zoals de naam al zegt, deze glazen kleuren als zonneglas op bij zonlicht. Zowel in glas als kunststof uitvoering te krijgen en in multifocale en binocle glazen.Onder invloed van uv kleuren deze glazen donker op. Achter de voorruit van de auto echter minder goed. Dit type glas heeft wel enkele minuten nodig om zowel op als te ontkleuren.

Ontspiegeld

Het spiegelende van het glas kan onder veel omstandigheden met kunstlicht erg storend zijn. De gradatie van ontspiegeling bepaald hoeveel spiegeling er uit het glas wordt weg genomen.

Tegenwoordig worden de meeste glazen ontspiegeld geleverd. Waarbij de super of multi ontspiegeling van 97% de meest gangbare is.

Gehard

De krasgevoeligheid van kuststof kan worden verminderd door een kleurloze laklaag over de kunststof glazen aan te brengen. Deze hardingslaag beschermt de kunststof glazen tegen de normale gebruikers krasjes. Echter altijd voorzichtig schoonmaken want de hardingslaag maakt kunststof nog niet zo hard als glas en scherpe deeltjes kunnen de glazen alsnog bekrassen.

Brekinsindex

Brekingsindex van het brillenglas ( glas of kunstsof) bepaalt de dikte van de glazen. Hoe hoger de brekingsindex deste dunner de glazen worden. Brillenglazen zijn in meerdere brekingsindexen te leveren naar wens van de klant

Monturen Kluin Opticiens in Meppel

    ×

    Afspraak maken